Voordelen van gebruik voorbeeld sollicitatiebrief – Stel je bent een personeelsadviseur. En je hebt de cv’s voor je liggen van twee sterke kandidaten, inclusief hun sollicitatiebrieven. De sollicitatiebrief van kandidaat A is tot in de puntjes verzorgd. Die van B zit vol spelfouten en is snel afgeraffeld.

Wie heeft er dan een streepje voor? Juist! Zo zie je dat een sollicitatiebrief ertoe doet. Je kunt je er namelijk positief mee onderscheiden. De brief kan zelfs doorslaggevend zijn bij het krijgen van een baan.

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?

Hoe zorg je er nu voor dat je op de stapel ‘uitnodigen’ terechtkomt? En niet op de stapel ‘afwijzen’ voor het sollicitatiegesprek?

Om je daarbij te helpen, vind je op deze website voorbeelden en tips die een baan dichterbij kunnen brengen. Bijvoorbeeld tips voor de opbouw, opmaak en motivatie in een sollicitatiebrief. Of voorbeelden van openingszinnen en slotzinnen.

Voorbeeld sollicitatiebrief biedt voordelen

En wil je extra zekerheid bij het schrijven van je sollicitatiebrief? Jouw brief vergelijken met een andere brief? Of wil je een goede voorbeeldbrief gebruiken als basis voor jouw eigen brief?

Kijk dan eens bij de tientallen kant-en-klare voorbeelden van sollicitatiebrieven van Solliciteerbeter.nl. Ze bieden je veel voordelen zoals houvast bij het schrijven van je eigen brief. Je kunt elke sollicitatiebrief ook meteen downloaden. En direct gebruiken.

Enkele slimme redenen om een goede voorbeeld sollicitatiebrief te gebruiken zijn bijvoorbeeld:

 1. je wilt met behulp van een goede voorbeeldbrief ideeën opdoen voor je eigen brief;
 2. je moet snel reageren op een vacature. Met behulp van een goede voorbeeldbrief schrijf je snel je eigen opvallend goede sollicitatiebrief;
 3. je wilt je eigen sollicitatiebrief vergelijken met een goede voorbeeldbrief;
 4. het is jaren geleden dat je een sollicitatiebrief hebt geschreven. Je wilt weten hoe dat ook al weer moet. Een voorbeeld van een goede sollicitatiebrief helpt je op weg;
 5. je bent niet zo’n schrijver. Vooral vlot en overtuigend schrijven vind je moeilijk. Met behulp van een goede voorbeeldbrief lukt dat veel beter;
 6. je weet niet wat je in je brief moet vertellen en hoe je je brief moet opzetten. Een voorbeeld sollicitatiebrief biedt je hierbij houvast;
 7. je bent heel gemotiveerd. Je wilt met behulp van een goede voorbeeld sollicitatiebrief je kansen vergroten om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek;
 8. het is de eerste keer dat je een sollicitatiebrief schrijft. Voordat je aan de slag gaat, wil je daarom eerst een aantal goede voorbeeld sollicitatiebrieven bekijken;
 9. je weet niet zo goed hoe je een sollicitatiebrief moet beginnen of afsluiten. Je zoekt daarom een goed voorbeeld van een sollicitatiebrief;
 10. je wilt goed voor de dag komen maar spelling is niet je sterkste kant. Met een foutloze voorbeeldbrief voel je je een stuk zekerder;
 11. je hebt zonder positief resultaat al tientallen keren dezelfde brief geschreven. Enkele goede voorbeeldbrieven kun je nieuwe ideeën geven waarmee je meer variatie in je brieven kunt krijgen en beter kunt aansluiten op vacatures.

Voorbeeld sollicitatiebrief helpt je op weg

Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Voorbeelden van opvallend goede sollicitatiebrieven helpen je daarbij op weg. Zie zijn een inspiratiebron bij het schrijven van een sterke sollicitatiebrief.

Met zo’n brief spring je er bij de werkgever positief uit. En vergroot je je kansen aanzienlijk om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Tientallen voorbeeld sollicitatiebrieven

Dus heb jij houvast of inspiratie nodig bij het schrijven van je sollicitatiebrieven? Lees dan de handleiding sollicitatiebrief schrijven. Of bekijk de voorbeeldbrieven van Solliciteerbeter.nl. Ze zijn stuk voor stuk overtuigend en foutloos geschreven hen hebben een sterke opbouw en inhoud.

50 voorbeeld sollicitatiebrieven

Bij alle voorbeelden van sollicitatiebrieven ontvang je ook een checklist en tips. Hiermee ga je stap voor stap werken aan je sollicitatiebrief, curriculum vitae en LinkedIn-profiel. Ook krijg je een voorbeeld-cv en de antwoorden op veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek. Inclusief een formulier waarmee je vacatures analyseert.

Sjablonen cv en sollicitatiebrief

Naast kant-en-klare sollicitatiebrieven heeft Solliciteerbeter.nl ook kant-en-klare sjablonen voor je cv en sollicitatiebrief. De sjablonen zijn gebruiksvriendelijk en opgesteld in het programma Microsoft Word. Een perfecte oplossing om jezelf in een handomdraai onderscheidend te presenteren.

Succes!

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This