Aangekomen bij de slotzin van je sollicitatiebrief? Lees de tips voor het schrijven van deze afsluitende zinnen. Je krijgt ook 6 voorbeelden voor de afsluiting van een gerichte sollicitatiebrief. En 2 voorbeelden van slotzinnen voor de open sollicitatiebrief.

Je sollicitatiebrief tot in de puntjes afwerken

De afsluitende alinea schrijf je wanneer je sollicitatiebrief al voor een groot deel af is. Je hebt dan al een inleiding met goede openingszinnen geschreven. Gevolgd door alinea’s waarin je schrijft waarom jij geschikt bent voor de functie. Je motivatie en je competenties staan daar stevig in.

Nu nog het afsluitende gedeelte van je sollicitatiebrief schrijven waarmee je de brief tot in de puntjes afwerkt. Ook deze afsluiting mag stevig zijn. Je bent namelijk overtuigd van je eigen kwaliteiten. En dat laat je ook in de slotzin merken.

Het doel van de slotalinea van je sollicitatiebrief

In de slotalinea van je sollicitatiebrief ga je de lezer bewegen jou uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Bij een open sollicitatiebrief ligt het initiatief hiertoe overigens bij jou zelf: je kondigt dan aan dat je contact opneemt met de lezer om te kijken of je een afspraak kunt maken.

Voorbeelden van slotzin voor een gerichte sollicitatiebrief

De gerichte sollicitatiebrief schrijf je wanneer je weet dat er een vacature is. Je kan de sollicitatiebrief zo afsluiten:

  • Uiteraard kom ik graag mijn motivatie en ervaring in een kennismakingsgesprek toelichten.
  • Wilt u meer weten over mijn motivatie en kwaliteiten? Ik kom ze graag in een kennismakingsgesprek toelichten. Een uitnodiging hiervoor zie ik met belangstelling tegemoet.
  • Vanzelfsprekend ben ik graag bereid om mijn ervaringen in een gesprek toe te lichten. Een uitnodiging daartoe zie ik dan ook met belangstelling tegemoet.
  • U hebt nu een eerste indruk van mij. In een kennismakingsgesprek wil ik graag meer over mijn ervaringen vertellen.
  • Ik zie uw uitnodiging voor een gesprek met plezier tegemoet. En wil dan graag mijn enthousiasme voor de baan verder toelichten.
  • Gezien mijn ervaring en capaciteiten denk ik dat ik een goede kandidaat ben voor de functie. In een kennismakingsgesprek kan ik dit nader toelichten. Een uitnodiging daartoe zie ik dan ook met plezier tegemoet.
leeg

Voorbeelden van slotzin voor een open sollicitatiebrief

Een open sollicitatiebrief schrijf je wanneer er geen vacature is. En je toch je belangstelling voor dat ene specifieke bedrijf kenbaar wilt maken. Je kunt dan zo je open sollicitatiebrief afsluiten:

  • Ik wil mijn motivatie en ervaring graag met u bespreken. Ik zal dan ook binnen twee weken contact met u opnemen om te kijken of daar een mogelijkheid toe is.
  • Ik neem eind van de week contact met u op om te kijken of we een afspraak kunnen maken. Ik kan dan ook eventuele vragen beantwoorden die er nog bij u leven.
leeg

Wat zet je helemaal onderaan een sollicitatiebrief?

Rond je sollicitatiebrief hierna af met een afsluitende groet, de meest gebruikte afsluiting is ‘Met vriendelijke groet’, gevolgd door je naam, adres en woonplaats. De formelere groet ‘Hoogachtend’ wordt bijna niet meer gebruikt.

Een handtekening na de groet is niet meer nodig,

Tot slot vermeld je onderaan je brief de bijlage(n) die je meestuurt. Meestal zal dat alleen je cv zijn, het kan ook een kopie van je cijferlijst zijn wanneer daar om gevraagd wordt.

Goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Uitgebreide informatie over het schrijven van de perfecte sollicitatiebrief, lees je in de Complete handleiding sollicitatiebrief schrijven.

Wil je direct een goede sollicitatiebrief en meteen solliciteren? Download dan een van de kant-en-klare sollicitatiebrieven van solliciteerbeter.nl. Elke brief is vlot, overtuigend en foutloos geschreven. Je kunt nu kiezen uit tientallen voorbeeld-sollicitatiebrieven voor een grote variatie aan functies.

Daarnaast bieden we je sjablonen aan waarmee jij in een handomdraai een mooie en onderscheidende lay-out voor je cv en open sollicitatiebrief maakt. De sjablonen zijn opgesteld in Microsoft Word en zorgen ervoor dat jij je professioneel en sterk presenteert.

Nog niet volledig overtuigd? Lees hier alvast de ervaringen van klanten van Solliciteerbeter.nl.

Pin It on Pinterest

Share This