Aangekomen bij de slotzinnen van je sollicitatiebrief? Lees de tips die je helpen bij het schrijven van deze afsluitende zinnen.

Tot in de puntjes afwerken

De afsluitende alinea schrijf je wanneer je sollicitatiebrief al voor een groot deel af is. Je hebt dan al een inleiding met goede openingszinnen geschreven. Gevolgd door alinea’s waarin je schrijft waarom jij geschikt bent voor de functie. Je motivatie en je competenties staan daar stevig in.

Nu nog het afsluitende gedeelte van je sollicitatiebrief waarmee je de brief tot in de puntjes afwerkt. Ook deze afsluiting mag stevig zijn. Je bent namelijk overtuigd van je eigen kwaliteiten. En dat laat je ook in de slotzin merken.

Uitnodiging sollicitatiegesprek

Waar dient de slotalinea van de sollicitatiebrief eigenlijk voor? In deze alinea ga je de lezer bewegen jou uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Bij een open sollicitatiebrief ligt het initiatief hiertoe overigens bij jou zelf: je kondigt dan aan dat je contact opneemt met de lezer om te kijken of je een afspraak kunt maken.

Voorbeelden slotzinnen

Vind je het lastig om een goede slotzin te bedenken? Je vindt hier voorbeelden voor de afsluiting van een gerichte sollicitatiebrief. En voorbeelden van slotzinnen voor de open sollicitatiebrief.

Slotzinnen gerichte sollicitatiebrief

De gerichte sollicitatiebrief schrijf je wanneer je weet dat er een vacature is. Je kan de sollicitatiebrief zo afsluiten:

 

  • Uiteraard kom ik graag mijn motivatie en ervaring in een kennismakingsgesprek toelichten.
  • Wilt u meer weten over mijn motivatie en kwaliteiten? Ik kom ze graag in een kennismakingsgesprek toelichten. Een uitnodiging hiervoor zie ik met belangstelling tegemoet.
  • Vanzelfsprekend ben ik graag bereid om mijn ervaringen in een gesprek toe te lichten. Een uitnodiging daartoe zie ik dan ook met belangstelling tegemoet.
  • U hebt nu een eerste indruk van mij. In een kennismakingsgesprek wil ik graag meer over mijn ervaringen vertellen.
  • Ik zie uw uitnodiging voor een gesprek met plezier tegemoet. En wil dan graag mijn enthousiasme voor de baan verder toelichten.
  • Gezien mijn ervaring en capaciteiten denk ik dat ik een goede kandidaat ben voor de functie. In een kennismakingsgesprek kan ik dit nader toelichten. Een uitnodiging daartoe zie ik dan ook met plezier tegemoet.
leeg

Slotzinnen open sollicitatiebrief

Een open sollicitatiebrief schrijf je wanneer er geen vacature is. En je toch je belangstelling voor dat ene specifieke bedrijf kenbaar wilt maken. Je kunt dan zo je open sollicitatiebrief afsluiten:

  • Ik wil mijn motivatie en ervaring graag met u bespreken. Ik zal dan ook binnen twee weken contact met u opnemen om te kijken of daar een mogelijkheid toe is.
  • Ik neem eind van de week contact met u op om te kijken of we een afspraak kunnen maken. Ik kan dan ook eventuele vragen beantwoorden.
leeg

Afronden sollicitatiebrief

Rond je sollicitatiebrief hierna af met ‘Met vriendelijke groet,’ of met ‘Hoogachtend,’, gevolgd door je handtekening en je naam, adres en woonplaats. Meer weten hierover? Lees de artikelen over de opbouw en opmaak van je sollicitatiebrief.

Goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Wil je direct een goede sollicitatiebrief? Zodat je meteen kunt solliciteren? Download dan een van de kant-en-klare sollicitatiebrieven van solliciteerbeter.nl. Elke brief is vlot, overtuigend en foutloos geschreven. Je kunt nu kiezen uit tientallen voorbeeld-sollicitatiebrieven voor een grote variatie aan functies.

Hulp sollicitatiebrief schrijven

Natuurlijk kun je bij Solliciteerbeter.nl ook hulp op maat krijgen bij het schrijven van je sollicitatiebrief. Zo kun je je sollicitatiebrief grondig laten nakijken en optimaliseren of van begin tot einde voor je laten schrijven. Ook je cv onderwerpen we graag aan een gedegen check en optimaliseren het daar het waar nodig is.

Daarnaast bieden we je sjablonen aan waarmee jij in een handomdraai een mooie en onderscheidende lay-out voor je curriculum vitae en open sollicitatiebrief maakt. De sjablonen zijn opgesteld in Microsoft Word en zorgen ervoor dat jij je professioneel kunt presenteren.

Nog niet volledig overtuigd? Lees hier alvast de ervaringen van klanten van Solliciteerbeter.nl.

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This