Leuke vacature gezien? Reageer dan snel. Met name bij uitzendbureaus of andere wervingsbureaus. Waarom werkgevers ze inhuren? Omdat ze direct extra mensen nodig hebben. Er reageren binnen een week vaak veel goede kandidaten. Daarvan kunnen er meteen al enkele op gesprek. Zorg dat je daar bij bent. Snel solliciteren loont!

Werkgevers starten snel de selectieprocedure

Werkgevers ontvangen soms honderden reacties op een geplaatste vacature. Ze hebben het dan voor het uitkiezen. Omdat zich al snel veel goede kandidaten aanmelden waaruit ze kunnen kiezen, gaan ze soms snel van start met de eerste uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken.

En hoe sneller ze de selectieprocedure hebben afgerond, hoe plezieriger dat voor hen is. Ook hier geldt dus: snel solliciteren.

Snel solliciteren én goed solliciteren

Natuurlijk blijf je wel veel aandacht besteden aan de inhoud, spelling en opmaak van je motivatiebrief en cv. En kijk daarbij ook nog even naar je LinkedIn-profiel. Check, check en check alles nog een keer. Zo zorg je ervoor dat alles perfect in orde is en je kans op de de baan zo groot mogelijk is.

Met een kant-en-klare sollicitatiebrief en cv-templates van Solliciteerbeter.nl kun je snel je interesse in een vacature tonen.

Pin It on Pinterest

Share This