Een foutloze sollicitatiebrief schrijven – Spelfouten of andere fouten in je sollicitatiebrief. Op je computerscherm zie je ze vaak niet. En zelf ben je soms blind voor je eigen fouten.

Probeer spel- en grammaticafouten te vermijden. Je concurreert namelijk vaak met meer dan honderd andere sollicitanten. Wanneer je brief of curriculum vitae dan vol met slordigheden staan, kom je al snel op de stapel met het briefje ‘afwijzen’ terecht.

En bedenk ook dat je sollicitatiebrief en cv het eerste is wat een werkgever van je ziet. Met deze documenten moet je dan ook sterk voor de dag komen. Alleen dan maak je kans op een sollicitatiegesprek.

Sollicitatiebrief en cv controleren

Schrijf om te beginnen een overzichtelijk curriculum vitae (cv) en een goed gemotiveerde sollicitatiebrief. Print je brief en cv uit. Controleer vervolgens alles.

Klopt de datum? De naam van de persoon aan wie je de brief richt? Staan er spelfouten in?

Laat een vriend of vriendin ook kritisch naar je werk kijken. Ben je er zeker van dat alles in orde is? Verzend dan pas je sollicitatie.

Inspiratie voor je sollicitatiebrief

En ben je nog op zoek naar meer inspiratie en ideeën voor je sollicitatiebrief? Bijvoorbeeld voor de opening of afsluiting van je brief?

Download dan een kant-en-klare sollicitatiebrief van Solliciteerbeter.nl. Je kunt kiezen uit tientallen brieven en functies. Elke brief is foutloos en de inhoud en opbouw ervan staan als een huis! Solliciteren gaat zo een stuk sneller, makkelijker en beter.

Extra hulp bij een foutloze sollicitatiebrief

Misschien wil jij toch nog wat extra hulp bij het schrijven van een foutloze sollicitatiebrief. En wil je dat de inhoud, overtuigingskracht en opbouw van je brief ook onder de loep genomen worden. Net als de interpunctie en zinsbouw. Dan ben je hier aan het juiste adres.

Je kunt hier namelijk je sollicitatiebrief laten nakijken ,optimaliseren en herschrijven. Je brief volledig van a tot z laten schrijven kan ook. Verder kan ook je cv grondig gecheckt en geoptimaliseerd worden. Je weet dan zeker dat jij je sterk en onderscheidend presenteert bij de werkgever.

Alvast heel veel succes met je sollicitaties!

Illustratie: Designed by Freepik

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This