Een foutloze sollicitatiebrief schrijven – Spelfouten of andere fouten in je sollicitatiebrief. Op je computerscherm zie je ze vaak niet. En zelf ben je soms blind voor je eigen fouten.

Probeer spel- en grammaticafouten te vermijden. Je concurreert namelijk vaak met meer dan honderd andere sollicitanten. Wanneer je brief of curriculum vitae dan vol met slordigheden staan, kom je al snel op de stapel met het briefje ‘afwijzen’ terecht.

Bedenk ook dat je sollicitatiebrief en cv het eerste is wat een werkgever van je ziet. Met deze documenten moet je daarom sterk voor de dag komen. Alleen dan maak je kans op een sollicitatiegesprek.

Sollicitatiebrief en cv controleren

Schrijf om te beginnen een overzichtelijk cv en een goed gemotiveerde sollicitatiebrief. Print je brief en cv uit. Controleer vervolgens alles.

Klopt de datum? De naam van de persoon aan wie je de brief richt? Staan er spelfouten in?

Wanneer je twijfelt over de schrijfwijze van een woord, zoek dan de schrijfwijze in het online VanDale-woordenboek op.

Laat een vriend of vriendin ook kritisch naar je werk kijken. Ben je er zeker van dat alles in orde is? Verzend dan pas je sollicitatie.

Extra hulp bij je sollicitatiebrief

En ben je nog op zoek naar meer inspiratie en ideeën voor je sollicitatiebrief? Bijvoorbeeld voor de opening of afsluiting van je brief?

Download dan een kant-en-klare sollicitatiebrief van Solliciteerbeter.nl. Je kunt kiezen uit tientallen brieven en functies. Elke brief is foutloos en de inhoud en opbouw ervan staan als een huis! Solliciteren gaat zo een stuk sneller, makkelijker en beter.

Alvast heel veel succes met je sollicitaties!

 

Pin It on Pinterest

Share This