Ook na de zoveelste afwijzing op mijn sollicitaties, nog in sollicitatiebrieffase, aarzel ik nooit een moment om na te bellen om de reden te horen waarom ik ben afgewezen. Ik neem gewoon geen genoegen met ‘andere kandidaten sluiten beter op het functieprofiel aan’. Wat kan ik hier nu mee bij volgende sollicitaties?

Zo ook bedrijf A. Bedrijf A had me afgewezen, samen met nog zo’n 125 kandidaten, en toen ik de eindverantwoordelijke telefonisch sprak vertelde ze dat de keuze niet op mij was gevallen omdat ik geen ervaring had in hun branche.

“Maar, nu ik nog beter naar je cv kijk, wij zoeken ook nog een collega die een zwangerschapsverlof kan opvullen”, merkte ze op. En aangezien ik daar ook ervaring in had opgedaan, mocht ik de volgende middag op gesprek komen.

Dezelfde week nog een tweede sollicitatiegesprek en aan het einde van de week had ik de baan! En het mooie is ook nog, ik ga niet voor de tijdelijke plek maar alsnog voor de vaste!

Wat bleek namelijk, gezien de vele reacties zijn de cv’s en brieven in het team verdeeld en had de eindverantwoordelijke mijn cv en brief nooit gezien. Kortom: bel er altijd achteraan, dit kan het je óók opleveren!

Ingezonden in de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ door: Jessica Sikkema


Met je loopbaanverhaal maak je lezers blij, geïnspireerd of een beetje wijzer. Daar gaat het om!

[de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ is gestopt]

Illustratie: Designed by Freepik

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Meer dan 12.000 sollicitanten gingen je voor!

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This