Deze bijdrage werd ingezonden in de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ door Jessica. De rubriek had als doel om lezers blij, geïnspireerd of een beetje wijzer te maken. De rubriek is inmiddels gestopt.

Ook na de zoveelste afwijzing op mijn sollicitaties, nog in sollicitatiebrieffase, aarzel ik nooit een moment om na te bellen om de reden te horen waarom ik ben afgewezen. Ik neem gewoon geen genoegen met ‘andere kandidaten sluiten beter op het functieprofiel aan’. Wat kan ik hier nu mee bij volgende sollicitaties?

Zo ook bedrijf A. Bedrijf A had me afgewezen, samen met nog zo’n 125 kandidaten, en toen ik de eindverantwoordelijke telefonisch sprak vertelde ze dat de keuze niet op mij was gevallen omdat ik geen ervaring had in hun branche.

“Maar, nu ik nog beter naar je cv kijk, wij zoeken ook nog een collega die een zwangerschapsverlof kan opvullen”, merkte ze op. En aangezien ik daar ook ervaring in had opgedaan, mocht ik de volgende middag op gesprek komen.

Dezelfde week nog een tweede sollicitatiegesprek en aan het einde van de week had ik de baan! En het mooie is ook nog, ik ga niet voor de tijdelijke plek maar alsnog voor de vaste!

Wat bleek namelijk, gezien de vele reacties zijn de cv’s en brieven in het team verdeeld en had de eindverantwoordelijke mijn cv en brief nooit gezien. Kortom: bel er altijd achteraan, dit kan het je óók opleveren!

Pin It on Pinterest

Share This