Lang werkloos? Wanneer een baan vinden langer duurt dan verwacht, is dat vaak een flinke tegenvaller. Maar je kunt je tijd goed besteden en actief blijven.

1. Vrijwilligerswerk doen en cursussen volgen

Ga bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen dat relevant is voor je vakgebied. Volg ook een cursus zodat je kennis over je vakgebied niet versloft. Of volg een cursus om nu eindelijk eens dat te leren wat je al zo lang wilde. Vermeld je nieuwe kennis ook in je curriculum vitae. Je komt op die manier energiek en positief over.

Kijk online ook eens naar allerlei gratis webinars over onderwerpen op je vakgebied. Zo blijf je leren, ook tijdens je werkloosheid.

2. Lang of kort werkloos? Ga netwerken!

Of je nu kort of lang werkloos bent, ga vooral netwerken. Haal oude contacten aan. En ga naar relevante netwerkevenementen, congressen en andere evenementen om nieuwe en voor je vakgebied relevante contacten op te doen.

3. Online zichtbaarheid vergroten

Wanneer je lang werkloos bent, kun je prima werken aan je online zichtbaarheid. Je hebt er de tijd voor. Zorg voor een optimaal LinkedIn-profiel. En volg de bedrijven waar je wilt werken op LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook. Je ziet dan snel wanneer er nieuwe vacatures zijn. Bovendien leer je het bedrijf beter kennen wat handig kan zijn tijdens sollicitaties.

4. Alternatieve werkplek

Wanneer je lang werkloos bent, kan thuis zitten natuurlijk gaan vervelen . Maar waarom zo je niet naar een bibliotheek gaan om daar online vacatures te zoeken en om te werken aan je sollicitaties? Je hoeft er geen lid van te zijn, er is gratis wifi en je kunt er prima terecht met je laptop.

5. Freelancen

Wanneer je ondernemend bent, kun je natuurlijk ook overwegen om te gaan freelancen. Het is een mooie manier om je werkervaring uit te breiden, om nieuwe contacten op te doen en nieuwe vaardigheden te leren.

6. Gratis vrijetijdsbesteding

En tot slot: misschien zijn er ook wel gratis concerten, lezingen en andere interessante en leuke dingen bij je in de buurt. Pak je kans nu je wat langer werkloos bent.

Pin It on Pinterest

Share This