Lang werkloos? Wanneer een baan vinden langer duurt dan verwacht, is dat vaak een flinke tegenvaller. Maar je kunt je tijd goed besteden en actief blijven.

Vrijwilligerswerk en cursussen doen

Ga bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen dat relevant is voor je vakgebied. Volg ook een cursus zodat je kennis over je vakgebied niet versloft. Of volg een cursus om nu eindelijk eens die kennis op te doen die je al zo lang wilde hebben. Vermeld dat ook in je curriculum vitae. Of eventueel in je brief. Je komt op die manier energiek en positief over.

Kijk online ook eens naar allerlei gratis webinars over onderwerpen op je vakgebied. Zo blijf je leren, ook tijdens je werkloosheid.

Lang of kort werkloos? Ga netwerken!

Of je nu kort of lang werkloos bent, ga vooral netwerken. Haal oude contacten aan. En ga naar relevante netwerkevenementen, congressen en andere evenementen om nieuwe en voor je vakgebied relevante contacten op te doen.

Online zichtbaarheid vergroten

Wanneer je lang werkloos bent, kun je prima werken aan je online zichtbaarheid. Je hebt er de tijd voor. Zorg voor een optimaal LinkedIn-profiel. En volg de bedrijven waar je wilt werken op LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook. Je ziet dan snel wanneer er nieuwe vacatures zijn. Bovendien leer je het bedrijf beter kennen wat handig kan zijn tijdens sollicitaties.

Alternatieve werkplek

Wanneer je lang werkloos bent, kan thuis zitten natuurlijk gaan vervelen . Maar waarom zo je niet naar een bibliotheek gaan om daar online vacatures te zoeken en om te werken aan je sollicitatiebrieven en cv? Je hoeft er geen lid van te zijn, er is gratis wifi en je kunt er daarom prima terecht met je laptop.

Freelancen

Wanneer je enorm ondernemend bent, kun je natuurlijk ook overwegen om te gaan freelancen. Het is een fantastische manier om je werkervaring uit te breiden, om nieuwe contacten op te doen en nieuwe vaardigheden te leren.

Gratis vrijetijdsbesteding

En tot slot: misschien zijn er ook wel gratis concerten, lezingen en andere interessante en leuke dingen bij je in de buurt. Pak je kans nu je lang werkloos bent. Je hebt nu even de tijd.

Illustratie: Designed by Freepik

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This