Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dan ben je al een stap dichter bij je gewenste nieuwe baan. Tijdens het gesprek laat je de recruiter zien dat jij de organisatie veel te bieden hebt en dat je aansluit bij het profiel.

Al pratende reageer je op de recruiter door sollicitatievragen te beantwoorden. En door in te spelen op wat hij of zij zegt en daar zelf ook vragen over te stellen.

Hoe ontdek je of er nog twijfels zijn over jou?

Vaak vraagt de recruiter aan het einde van het gesprek of jij nog vragen hebt. Dit is het perfecte moment om te kijken of er bij de recruiter nog twijfels over jou leven. Is dat het geval, dan is de kans dat je de baan krijgt klein.

Daarom ga je de twijfels ombuigen en je kans om door te gaan naar een volgende sollicitatieronde vergroten. De volgende 5 vragen helpen je om direct feedback te krijgen en te ontdekken wat de recruiter van je denkt.

Welke 5 gedurfde sollicitatiegesprekvragen kun je zelf stellen?

1.      Nu u mij wat beter hebt leren kennen, wat ziet u als mijn sterke en zwakke punten ten aanzien van de functie?

2.      Nu u mij wat beter kent, hoe denkt u dat mijn ervaring en kwaliteiten binnen deze functie passen?

3.      Wat is voor u zelf het meest belangrijke waaraan een kandidaat voor deze functie moet voldoen?

4.      Nu u mij wat beter heeft leren kennen, op welke wijze denkt u dat ik zou kunnen bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen?

5.      Nu u mij wat beter heeft leren kennen, hoe beoordeelt u mij in vergelijking met de andere kandidaten?

Beeld bijstellen om je kansen te vergroten

Door zelf 1 of meer van deze 5 gedurfde sollicitatievragen te stellen, krijg jij een beeld van datgene wat zich in het hoofd van de recruiter of hr-manager afspeelt.

Nu kun je dat beeld gaan bijstellen. Soms ontdek je dat je gewoon iets vergeten bent te zeggen. Dat kun je dan alsnog doen en je sterktes benadrukken. Eenmaal buiten is je kans daarop verkeken.

Illustratie: Designed by Freepik

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This