Een curriculum vitae (cv) opstellen waarmee je je kansen op de door jou gewenste baan vergroot. Het kan je heel wat hoofdbrekens kosten. Niet nodig! Je vindt hier vier tips die je kansen op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek doen stijgen.

Zeker nu er veel sollicitanten zijn, is het belangrijk dat je curriculum vitae er uit springt. Een werkgever krijgt soms honderden reacties op een vacature. En zal snel willen zien of jij interessant genoeg bent om een mogelijke kandidaat te zijn. Wanneer jouw curriculum vitae meteen helder laat zien wat jij voor de organisatie kan betekenen, heb je al een streepje voor.

Bekijk nu eens je curriculum vitae. Vergroot het je kansen? Maakt het snel duidelijk waarom specifiek jij zo geschikt bent voor de functie waarop je solliciteert?

Overzichtelijk opgebouwd en prettig leesbaar?

Een goede opmaak en lay-out zijn basisvereisten voor je curriculum vitae. Ze helpen de werkgever bij het makkelijk screenen ervan. Zorg dus bij het maken van je curriculum vitae voor een overzichtelijke opzet en een prettig leesbaar lettertype, zoals Arial of Verdana. Maak tussenkopjes.

Profiel in je curriculum vitae opgenomen?

Om de werkgever snel een indruk te geven van je kwaliteiten, specialismen en ambities, presenteer je jezelf in je curriculum vitae kort en treffend in een profiel. Zo’n profiel bestaat uit een paar regels die direct onder je persoonsgegevens staan. Je kunt het beschouwen als een mini elevator pitch van jezelf.

Zorg ervoor dat je profiel past bij de baan waarop je solliciteert. En dat je profiel niet tegenstrijdig is met je sollicitatiebrief en LinkedIn-pagina. Het profiel verduidelijkt je curriculum vitae. En zorgt ervoor dat de werkgever je curriculum vitae gerichter gaat lezen op je ambitie en kwaliteiten.

Taken, verantwoordelijkheden en resultaten benoemd?

Beschrijf zo concreet mogelijk wat je belangrijkste taken, verantwoordelijkheden, initiatieven of resultaten waren bij vorige functies. Bijvoorbeeld ‘de implementatie van een nieuw administratiesysteem waarmee…’. Noem ook getallen. Bijvoorbeeld: ‘leidinggeven aan een team van 8 fte’. Beschrijf die taken, verantwoordelijkheden en resultaten die het beste aansluiten bij de functie waarop je gaat solliciteren.

Hoe zit het met je zelfkennis?

Maar het allerbelangrijkste bij het solliciteren? Dat is zelfkennis. Weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Daar zoek je vacatures bij. En dan krijg je een mooie match tussen jou en de baan. Je zult dan ook gemakkelijker een relevant curriculum vitae kunnen opstellen waarmee je sterk voor de dag komt. Bovendien zul je bij een sollicitatiegesprek met meer zelfvertrouwen voor de dag komen.

Wil je wat meer over jezelf weten? Kijk dan eens bij enkele gratis tests van 123test.nl die je meer inzicht kunnen geven:

Een kompleet overzicht van de gratis tests vind je op Vaardighedentest.

Illustratie: Designed by Freepik

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This