Veel sollicitanten sturen hun curriculum vitae naar Solliciteerbeter.nl om te laten nakijken, herschrijven en optimaliseren. Daarbij valt op dat ze vaak geen foto in het curriculum vitae opnemen maar daar wel vragen over hebben. Welke voordelen en nadelen heeft het om een foto op te nemen? En vergroot een foto op je curriculum vitae je kansen om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek?

Foto op je curriculum vitae bewuste keuze

Het opnemen van je foto op je curriculum vitae is niet verplicht. Het is aan jou om daarover na te denken en om vervolgens een bewuste keuze te maken over het wel of niet plaatsen van een foto.

Het gaat om de inhoud

Een foto op je curriculum vitae maakt het persoonlijker. Maar uiteindelijk gaat het om de inhoud. Je wordt nooit aangenomen op uitsluitend je foto.

Extra waarde

Je foto heeft alleen waarde als het iets toevoegt aan je curriculum vitae. Wanneer je bijvoorbeeld veel klantcontacten hebt, kan een goede foto van jezelf positief uitwerken. Je laat dan zien dat je representatief bent.

Uitstraling van je foto

Een foto op je curriculum vitae is een sterk beeld en kan ervoor zorgen dat de recruiter je makkelijker onthoudt. Belangrijk is hoe dan ook dat je foto datgene uitstraalt wat jij wilt met je curriculum vitae.

Solliciteer je naar een financiële functie en wil je zakelijk overkomen? Of wil je juist in de creatieve sector aan de slag? Of in de modebranche? De kleding die je draagt op de foto en de uitstraling van je foto hangen af van de functie waarop je solliciteert. Een verkeerd gekozen foto kan ervoor zorgen dat je op de stapel met het briefje ‘afwijzen’ terechtkomt.

Goede foto op je curriculum vitae

Voeg alleen een foto toe als je een goede foto van jezelf hebt waarop je gezicht goed te zien is, de achtergrond rustig is, die scherp en goed belicht is en die de juiste uitstraling heeft. Een selfie valt niet in de categorie goede foto’s.

Dezelfde foto als op je LinkedIn-profiel

Op je LinkedIn-profiel heb je waarschijnlijk al een foto van jezelf staan. En die foto hoort natuurlijk ook goed te zijn en de juiste uitstraling te hebben. Wanneer je een eenduidig beeld wilt uitdragen, plaats dan de foto die je op je LinkedIn-profiel hebt staan ook op je curriculum vitae.

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This