Een creatief curriculum vitae. Krijg je er een baan mee? – Je curriculum vitae in een pizzadoos versturen, als een stripverhaal vormgeven of op een bierviltje zetten. In het NRC van zaterdag 12 april las ik deze voorbeelden waarbij sollicitanten veel meer deden dan alleen maar een kleurtje aan het curriculum vitae toevoegen.

Opvallen met je curriculum vitae

Het doel van die creativiteit? Opvallen. Onderscheidend zijn. Want de werkloosheid in 2014 is hoog en op vacatures komen soms honderden reacties binnen.

En je wilt natuurlijk wel dat de recruiter of werkgever je sollicitatiebrief en curriculum vitae zien en onthouden.

Jezelf online onderscheiden

Ook online zijn er ook sollicitanten die flink uitpakken. Recent kreeg vormgever Niels Gooren veel aandacht met zijn website helpniekuitdeww.nl. Nu zie je daar een foto van Niek die een fles champagne open trekt en de tekst “Terwijl u dit leest, spoelt Niek zijn chips weg met een fles champagne.”. Hij heeft namelijk een baan gevonden.
Creatief curriculum vitae maken - Solliciteerbeter.nl Op de oude website hing Niek nog in zijn ondergoed op de bank en las je “Terwijl u dit leest ligt Niek werkloos, eenzaam en alleen thuis op de bank chips te eten.”. Gooren gebruikte humor om zich te onderscheiden.

Creatief curriculum vitae alleen als het briljant is

Maar werkt dit nou voor iedereen? Nee. Het werkt vooral voor functies die om een creatieve aanpak vragen, is te lezen in het NRC. Denk aan functies als designer of expert social media. En dan werkt het alleen maar wanneer het echt steengoed en briljant is vormgegeven en ook echt alles klopt.

Irritant en tijdrovend

Voor de meeste functies is die creatieve aanpak niet nodig. Veel recruiters hebben er zelfs een stevige hekel aan. Ze vinden het irritant omdat het tijdrovend is en een hoop ruis geeft. Recruiters willen razendnel in één overzicht kunnen zien waar de sollicitant gewerkt heeft en welke opleidingen er gevolgd zijn.


Zorg voor een helder curriculum vitae

Zorg daarom voor een helder curriculum vitae met een goede opmaak. Schrijf in je profiel kort iets voer jezelf, vermeld je relevante werkervaring met relevante projecten waarmee je succes hebt gehad. Zorg er ook voor dat je profiel op LinkedIn er perfect uitziet en aansluit bij je curriculum vitae. Meer weten? Download dan het gratis e-book over de magische combinatie van je curriculum vitae, sollicitatiebrief en LinkedIn-profiel.Bewaren

Bewaren

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Meer dan 12.000 sollicitanten gingen je voor!

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This