Online recruiter Floor Nobels vertelde in NRC Handelsblad dat ze schatte dat recruiters gemiddeld ongeveer 6 seconden een curriculum vitae bekijken. Je curriculum vitae wordt dus vliegensvlug gescand. Daarom is het belangrijk dat zo’n recruiter niet afgeleid wordt door irrelevante personalia. En snel bij de relevante informatie van je curriculum vitae terechtkomt.

Persoonlijke gegevens niet het meest interessant

Je persoonlijke gegevens staan meestal bovenaan je cv. Maar eigenlijk zijn ze niet het meest interessante deel van je curriculum vitae. Toch zie je dat sollicitanten een enorm lange lijst met onnodige gegevens opsommen.

Veel interessanter is bijvoorbeeld je persoonlijk profiel. Dit staat meestal onder je personalia. Je omschrijft hierin overtuigend in enkele regels wat je te bieden hebt en wat je ambitie is.

Vooral bedoeld om contact op te nemen

Je persoonlijke gegevens zijn vooral bedoeld om snel contact met je te kunnen opnemen. Om je bijvoorbeeld uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Of om nog een vraag te stellen om iets op te helderen.

Neem daar dan ook alleen relevante gegevens op. Dat zijn je voornaam en achternaam, je adres, je woonplaats, je mobiele nummer en je mailadres. Meer wil de recruiter niet te weten.

Alleen als het relevant is voor de baan

Zaken als nationaliteit, huwelijkse staat, geboortedatum, het aantal kinderen, geloofsovertuiging en geslacht doen er meestal niet toe. Je vermeldt deze persoonlijke gegevens alleen wanneer ze relevant zijn voor een functie.

En vermeld nooit je BSN-nummer in je curriculum vitae. Dat is een vertrouwelijk nummer. Het is alleen van belang wanneer je daadwerkelijk aangenomen wordt. Dan pas geef je het door aan de afdeling personeelszaken.

Pin It on Pinterest

Share This