Online recruiter Floor Nobels vertelde in NRC Handelsblad van 12 april dat ze schatte dat recruiters gemiddeld ongeveer zes seconden een curriculum vitae bekijken. Je curriculum vitae wordt dus vliegensvlug gescand. Daarom is het belangrijk dat zo’n recruiter niet afgeleid wordt door irrelevante personalia en snel bij de relevante informatie van je curriculum vitae terechtkomt.

Je persoonlijke gegevens meestal niet het meest interessant

Hoewel je persoonlijke gegevens bovenaan staan, zijn die personalia eigenlijk niet het meest interessante deel van je curriculum vitae. Toch zie je dat sollicitanten een enorm lange lijst met onnodige gegevens opsommen.

Veel interessanter is bijvoorbeeld je persoonlijk profiel dat onder je persoonlijke gegevens staat. Je omschrijft hierin overtuigend in enkele regels wat je te bieden hebt en wat je ambitie is.

Persoonlijke gegevens zijn vooral bedoeld om contact op te nemen

Je persoonlijke gegevens zijn vooral bedoeld om snel contact met je te kunnen opnemen om je bijvoorbeeld uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Of om nog een vraag te stellen om iets op te helderen.

Neem daar dan ook alleen relevante gegevens op. Dat zijn je voornaam en achternaam, je adres, je woonplaats, je mobiele nummer en je mailadres. Meer wil de recruiter niet te weten.

Alleen als het relevant is voor de baan

Zaken als nationaliteit, huwelijkse staat, geboortedatum, het aantal kinderen, geloofsovertuiging en geslacht doen er meestal niet toe. Je vermeldt deze persoonlijke gegevens alleen wanneer ze relevant zijn voor een functie.


En vermeld nooit je BSN-nummer in je curriculum vitae. Dat is een vertrouwelijke nummer en alleen van belang wanneer je daadwerkelijk aangenomen wordt. Dan pas geef je het door aan de afdeling personeelszaken.

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Meer dan 10.000 sollicitanten gingen je voor!

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This