Heb je je studie aan een universiteit of een hbo-instelling voltooid? Ben je gepromoveerd? Dan mag je een titel voeren. Hoe dat precies zit en hoe de schrijfwijze van de titulatuur is, verduidelijkt het onderstaande schema van de Rijksoverheid.

Het schema helpt je om in je sollicitatiebrief en curriculum vitae geen fouten met titels wilt maken. Het geeft je bijvoorbeeld houvast over het gebruik van afkortingen en interpunctie. Ook maakt het duidelijk wanneer je een titel voor of achter een naam schrijft.

Titels in het hoger onderwijs - solliciteren

Oudere titels

De oudere titels schrijf je voor een naam, bijvoorbeeld prof. dr. ir. M.G. de Groot. Na elke titel volgt een punt en vervolgens een spatie.

Nieuwe titels

De titels sinds de invoering van het bachelor-masterstelsel staan na een komma achter de naam, bijvoorbeeld R.M. Jansen, BSc. De punt achter de titel ontbreekt.

De komma tussen de naam en de titel mag je hier overigens ook achterwege laten.

Titels in je sollicitatiebrief, curriculum vitae en LinkedIn-profiel

Vermeld in je sollicitatiebrief, curriculum vitae en LinkedIn-profiel je titel op de juiste manier.

Kijk ook of de geadresseerde 1 of meerdere titels heeft. Wanneer deze in de vacaturetekst staan, neem ze dan over en plaats ze in je sollicitatiebrief bij de adressering.

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This