LinkedIn geeft standaard ieder profiel een lange url met de naam van de persoon en een aantal willekeurige cijfers. Je kunt echter ook een persoonlijkere url maken zonder die nietszeggende cijfers. Zo’n url bestaat dan uit alleen je voor- en achternaam. Deze kortere url is makkelijker te onthouden, ziet er beter uit op je curriculum vitae en is door de korte lengte ook makkelijker te plaatsen op bijvoorbeeld je visitekaartje.

Aanpassen van je url in LinkedIn

Hoe kun je nu je url in LinkedIn aanpassen?

  • Ga met je cursor bovenaan je LinkedIn-pagina naar ‘Profiel’.
  • Ga vervolgens naar ‘Profiel bewerken’ en klik hierop.
  • Onder je foto staat je url met daarnaast het woord ‘Bewerken’, klik hierop.
  • In de rechterkolom verschijn nu ‘Url van uw openbare profiel aanpassen’, klik hierop.
  • Wijzig vervolgens de url in alleen je voornaam en achternaam en schrijf je namen aan elkaar. Gebruik geen spaties en symbolen omdat ze door LinkedIn niet geaccepteerd worden.
  • Klik vervolgens op ‘Stel uw aangepaste url in’.

Het zal je zeker niet altijd lukken om een meer persoonlijke url te maken omdat een naamgenoot je voor kan zijn geweest. Er kan maar 1 persoon die unieke persoonlijke url hebben.

Download gratis e-book over LinkedIn

Wil je meer tips voor je LinkedIn-profiel? Download dan gratis het e-book De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief elkaar kunnen versterken!

Illustratie: Designed by Freepik

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This