LinkedIn geeft standaard ieder profiel een lange URL met de naam van de persoon en een aantal willekeurige cijfers. Je kunt echter ook een persoonlijkere URL maken zonder die nietszeggende cijfers. Zo’n URL bestaat dan uit alleen je voor- en achternaam.

Onderstaande tips helpen je met het aanpassen van de URL van jouw LinkedIn-profiel.

Voordelen kortere URL

Een kortere URL van je LinkedIn-profiel heeft voordelen. Zo is de URL makkelijker te onthouden en ziet ze er beter uit op je curriculum vitae. Daarnaast is ze door de korte lengte ook makkelijker te plaatsen op bijvoorbeeld je visitekaartje.

Hoe pas je de URL aan?

  • Ga met je cursor naar de bovenbalk van je LinkedIn-profiel. Rechtsboven zie je ‘Ik‘. Klik op het pijltje bij ‘Ik‘.
  • Er verschijnt dan een keuzemenu. Klik in dit keuzemenu op ‘Profiel weergeven‘.
  • Klik vervolgens rechts bovenaan op ‘Openbare Profiel en URL bewerken‘.
  • Je kunt dan rechts bovenaan jouw URL gaan personaliseren door op het potloodje te klikken.
  • Wijzig de URL in alleen jouw voornaam en achternaam en schrijf de namen aan elkaar. Haal dus al die willekeurige cijfers en letters weg.
  • Gebruik geen spaties en symbolen omdat ze door LinkedIn niet geaccepteerd worden.
  • Bewaar vervolgens de aanpassingen.

Waarom moet je notificaties uitzetten voordat je gaat wijzigen?

Voordat je de URL gaat aanpassen, is het slim om je notificaties uit te schakelen. Je connecties krijgen dan geen bericht (notificatie) van elke kleine wijziging die je doorvoert.

Hoe je de notificaties uitzet, lees je in de blogpost ‘LinkedIn-profiel bijwerken en updaten? Dan activiteitenbroadcast uitschakelen‘.

Ben je klaar met het aanpassen? Zet dan de notificaties weer aan.

Waar moet je verder op letten?

Wanneer je je URL hebt gewijzigd, zullen de links naar jouw profiel niet meer werken. Wijzig daarom de links naar je profiel op bijvoorbeeld jouw website.

Gebruik in het LinkedIn-profiel de naam die mensen van jouw kennen. Dus niet al je doopnamen opnemen, maar alleen je roepnaam en achternaam. Daar zullen mensen je ook op zoeken.

Wat als jouw naam in de URL al bezet is?

Het zal niet iedereen lukken om een persoonlijke URL te maken omdat een naamgenoot je voor geweest kan zijn. Er kan maar 1 persoon die unieke persoonlijke URL hebben.

Natuurlijk kun je dan de URL van jouw LinkedIn-profiel wel aanpassen. Zet bijvoorbeeld je achternaam vooraan en je voornaam achteraan. Of neem je initialen op. Het is misschien niet ideaal, maar wel veel beter dan een naam met een aantal willekeurige cijfers waar niemand iets aan heeft.

Meer tips? Download het gratis e-book.

Download het gratis e-book De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief elkaar kunnen versterken!

Pin It on Pinterest

Share This