‘Toon je ware smoel op LinkedIn’ was dinsdag 3 november de kop van een artikel in de Volkskrant met een aantal LinkedIn-tips. De strekking van een deel van het verhaal? Wanneer je een grotere kans wilt maken om gevonden te worden op LinkedIn en een betere indruk van jezelf op internet wilt achterlaten, dan moet je bij je LinkeIn-profiel een foto plaatsen.

Volgens de eigen cijfers van LinkedIn worden profielen met een foto 7 keer vaker bezocht dan profielen zonder foto. De moeite waard dus.

Eerste indruk bepalend

Zo’n foto is de allereerste indruk en kan bepalend zijn voor bijvoorbeeld een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Zoek daarom een foto waarop je lacht (dit geeft vertrouwen), de lezer aankijkt en waarop je gekleed bent zoals het gebruikelijk is in je vakgebied. En laat de vrolijke vakantiefoto’s achterwege. LinkedIn is en blijft een zakelijk netwerk.

Download gratis e-book over LinkedIn

Wil je meer tips voor je LinkedIn-profiel? Download dan gratis het e-book De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief elkaar kunnen versterken!

Illustratie: Designed by Freepik

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This