‘Toon je ware smoel op LinkedIn’ was de kop van een artikel in de Volkskrant met een aantal LinkedIn-tips. De strekking van het verhaal? Wanneer je een grotere kans wilt maken om gevonden te worden op LinkedIn en een betere indruk van jezelf op internet wilt achterlaten, plaats dan een foto van jezelf op je LinkedIn-profiel.

Volgens de eigen cijfers van LinkedIn worden profielen met foto 7 keer vaker bezocht dan profielen zonder foto. Die foto is dus vaak een belangrijke trigger om jouw pagina te bezoeken.

Een goede profielfoto is een foto waarop je lacht (dit geeft vertrouwen), de lezer aankijkt en waarop je gekleed bent zoals het gebruikelijk is in je vakgebied. Vrolijke vakantiefoto’s kun je beter achterwege lagen. LinkedIn is en blijft een zakelijk netwerk.

Informatie over foto-afmetingen en andere LinkedIn-specificaties vind je op LinkedIn in het artikel ‘Alle LinkedIn specificaties (afmetingen, bestandtypes & aantal tekens) op een rij‘.

Meer weten over LinkedIn? Download het gratis e-book.

Download het gratis e-book De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief elkaar kunnen versterken!

Pin It on Pinterest

Share This