Draagt jouw baan bij aan jouw werkgeluk? Al jaren help ik sollicitanten bij hun sollicitaties. Bijvoorbeeld bij het schrijven van een sollicitatiebrief.

Natuurlijk heb ik dan informatie nodig over de sollicitant. Daarom laat ik hen in een formulier vragen beantwoorden. Onder andere over de motivatie voor de nieuwe functie. Een van die vragen is “Op welke manier gaat deze functie bijdragen aan jouw eigen (werk)geluk?”.

Positieve effecten van werkgeluk

Geluk in je werk is belangrijk omdat jouw werk een belangrijk deel van je tijd en leven uitmaakt.

Werkgeluk heeft ook veel positieve effecten. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Je voelt je meer ontspannen en hebt minder stress. Daarnaast voel je je gelukkiger en blijer na werktijd.

Zo’n positieve dag op je werk werkt ook door. Grote kans dat je de volgende dag weer positief naar je werk gaat. Geluk zorgt zo voor nog meer geluk.

Wereldwijde enquête over werkgeluk

Maar hoe gelukkig zijn mensen eigenlijk op het werk? Dat onderzocht Woohoo Inc wereldwijd in 2018. Woohoo Inc is een bureau dat gespecialiseerd is in werkgeluk.


Bij gelukkig zijn op het werk gaat het overigens niet om het vermijden van slechte dagen. Het gaat juist om het actief hebben van veel goede dagen waarin we van ons werk genieten.

De vraag aan de deelnemers van het onderzoek was dan ook hoe vaak per week zij een dag hebben waarop zij zich goed voelen tijdens het werk. Zo’n dag waarop ze blij zijn op hun werk en absoluut zin hebben om meer van die dagen te hebben.

Goede werkdag

Mooi is dat ongeveer 1 op de 3 mensen (31%) (bijna) elke dag een goede werkdag heeft.

Minder mooi is dat ongeveer 1 op de 5 werknemers (22%) zelden of nooit een goede werkdag heeft. Deze mensen missen dus bijna elke dag de positieve effecten van werkgeluk.

In Nederland ligt dit overigens een fractie gunstiger, ongeveer 1 op de 6 (16%) heeft bijna nooit een goede werkdag. Denemarken scoort in de enquête het best.

Enquête werkgeluk wereldwijd in 2018 door Woohoo Inc

Bron: Woohoo Inc – Good Days at Work 2018 – wereldwijde resultaten

Enquête werkgeluk 2018 Woohoo Inc- overzicht landen waaronder Nederland

Bron: Woohoo Inc – Good Days at Work 2018 – resultaten van enkele landen

Vooral deze 3 gebieden maken ons gelukkig op het werk

Deelnemers aan het onderzoek werd ook gevraagd welke factoren een rol speelden bij de laatste keer dat zij een goede dag op het werk hadden.

De enquête bood een lange lijst met opties. Daaruit konden de respondenten er zoveel kiezen als zij wilden. Uit de antwoorden kwamen 3 gebieden naar voren die een grote bijdrage leveren aan ons werkgeluk.

1. Resultaten
Bij resultaten gaat het om dingen voor elkaar krijgen, goed werk verrichten, trots zijn op je werk en werk doen dat ertoe doet en waarde toevoegt. Dit alles geeft ons een gevoel van geluk. We willen ervaren dat we een bijdrage leveren en dat onze inspanningen nodig zijn.

2. Vrijheid
‘Ik had de vrijheid om mijn eigen weg te gaan’. Vrijheid vinden we heel belangrijk voor een goede werkdag en werkgeluk. Een baas die micromanaget is funest.

3. Relaties
“Ik had plezier met mijn collega’s.” “Mensen om mij heen op het werk waren gelukkig en dat maakte mij gelukkig.” Het hebben van mensen om je heen waarmee je een goede en persoonlijke verbinding hebt, is cruciaal voor ons geluk op het werk.

“Hoe gaat deze functie bijdragen aan jouw eigen (werk)geluk?”

Terug naar het begin van dit artikel. Hierin vertelde ik je dat ik mensen help bij het schrijven een sollicitatiebrief. Daarbij vraag ik om in een formulier te vertellen hoe de functie waarop iemand solliciteert, gaat bijdragen aan zijn of haar (werk)geluk.

Mijn doel daarbij is om te achterhalen wat de motivatie van de sollicitant is om te solliciteren. Dit vertaal ik dan weer naar een motivatie in de brief. Hierdoor krijg je een heel persoonlijk brief die aansluit bij de sollicitant. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat elke sollicitant even stilstaat bij werkgeluk voordat hij of zij solliciteert.

De antwoorden van de laatste 25 sollicitanten die ik geholpen heb, zijn hieronder geanonimiseerd voor je verzameld. Mooi om te zien dat ook in hun antwoorden de factoren resultaten, vrijheid en relaties vaak terugkomen. Lees ze maar eens door. Misschien herken je er ook iets van jezelf in.

1. “Eindelijk weer met collega’s te werken en daar een goede, gezellige en informele band mee te onderhouden. Uitstekende arbeidsvoorwaarden. Werk dat beter bij mij aansluit en bij wat ik leuk vind.”

2. “Ik zie de energie die deze functie vraagt en dat is wat mij juist energie geeft. In mijn huidige functie zit voor mij te weinig uitdaging. In deze functie zie ik weer de verbinding met andere onderdelen, veranderingen die je pad bepalen, creatief zijn om processen goed te laten lopen en werken met teams.”

3. “Wanneer ik veel verantwoordelijkheid krijg, en dus de ruimte heb om zelf een plan te kunnen uitstippelen, geeft mij dat het gevoel dat ik ertoe doe. Als ik dan ook nog eens samen met anderen kan werken naar een oplossing die ervoor moet zorgen dat inkomende klantcontacten en klantverzoeken juister en efficiënter afgehandeld kunnen worden, geeft mij dat een voldaan gevoel.”

4. “Elke opdracht kan van levensbelang zijn en het resultaat van ons werk draagt bij aan het geluk van onze patiënten en hun naasten. Dit maakt mij ook gelukkig.”

5. “De kracht van integraal samenwerken en een bijdrage kunnen leveren aan ontwikkeling van het gebied.”

6. “Ik ben een echt mensenmens. Naar hen luisteren en hen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan en dat er naar hen geluisterd wordt. Mensen weer te zien opbloeien en zien dat het weer goed met ze gaat, geeft zeer veel voldoening.”

7. “Sinds enige tijd ben ik toe aan een nieuwe stap, deze stap ligt niet meer in de financiële dienstverlening maar in het sociaal domein. Het helpen van de hulpbehoevende is het ultieme streven. Hier ga ik echt heel veel voldoening van krijgen en elke dag met een goed gevoel richting huis.”

8. “Ik ben het type persoon dat maatschappelijk geëngageerd is en enorm geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het digitale. Door deze functie te bekleden kan ik mijn interesses ontplooien en een positieve bijdrage aan de samenleving leveren.”

9. “Weer onderdeel te zijn van een team/organisatie. Mezelf altijd verder blijven ontwikkelen vind ik erg belangrijk en draagt bij aan mijn geluk.”

10. “Deze functie gaat mij veel voldoening geven doordat ik volop gebruik kan maken van mijn kennis, ervaring en vaardigheden en verder zal ik het gevoel hebben zinvol bezig te zijn doordat ik een bijdrage lever aan de veiligheid van XXXXX. Een goed salaris en voldoende vrije tijd zullen ervoor zorgen dat ik mij ook in mijn privéleven gelukkiger voel.”

11. “Ik ben een leider in hart en nieren. Het maakt me gelukkig om samen met een afdeling de reis te maken naar een optimale werkwijze.”

12. “Het is een organisatie in beweging met een positieve blik op de toekomst. Dat maakt dat ik zelf ook weer vooruit kan kijken.”

13. “In deze functie kan ik mijn kwaliteiten tonen en gaan uitoefenen waarvoor ik geleerd heb. De functie zal bijdragen aan mijn eigen geluk omdat ik de mogelijkheid krijg om verder te groeien en een functie te vervullen waar ik al een tijd naar streef.”

14. “Ik ben iemand die graag zelfstandig werkt maar daarnaast ook aan de bel wil trekken als ik hulp nodig heb of als ik er behoefte aan heb om met iemand te praten of mijzelf te ontwikkelen. Ik zie dit heel erg terug in de functie en ik weet dat dit voor mij een grote carrièreboost gaat zijn!”

15. “Ik denk dat ik mij goed kan ontwikkelen bij dit bedrijf en in deze functie. De vrijheid om mijn eigen spreekuur op te zetten en samen met de patiënten te kijken hoe het er met de gezondheid voorstaat. Hoe zij zichzelf kunnen uitdagen en hoe gedrags- en leefstijlverandering mogelijk zijn om toe te passen. Om dit tijdens mijn studie te doen, helpt mij alleen maar om mij sneller en beter te ontwikkelen als POH.”

16. “Hierboven heb ik allerlei uitspraken beschreven die naar voren zijn gekomen bij het maken van een persoonlijkheidstest. Hier is naar voren gekomen dat ik een echte hervormer ben. Ik ben te beschrijven als een pionier, een goede onderhandelaar en manager. Ik denk dat deze functie meer in het verlengde ligt van mijn kwaliteiten.”

17. “Goed gevoel als project succesvol is afgerond.”

18. “Het werken met jongeren geeft me energie. De uitdaging van werken in het onderwijs en samen met collega’s werken aan het geluk van studenten.

19. “Werken dichter bij huis en met minder hectiek.”

20. “Van betekenis kunnen zijn voor leerlingen doet me goed. Als leerlingen hun affiniteiten en ambities leren ontdekken en op basis hiervan keuzes kunnen maken met betrekking tot hun studie en loopbaan, heb ik mijn doel bereikt en draagt het bij aan mijn geluk.”

21. “Heb eindelijk een functie gevonden die mij aanspreekt. Heb veel nagedacht over wat bij mij past en wat ik leuk vind. De dingen die naar boven kwamen waren uitdaging, verschillende werktijden, elke dag een uitdaging, veel kunnen leren van het menselijke lichaam en samen werken met een team die veel weet van zijn of haar beroep. Van elkaar kunnen leren.”

22. “Mijn drive om klanten goed te kunnen informeren en adviseren. Afwisselende functie, ik word ook blij als ik naar de klant toe kan op locatie.”

23. “Accountmanagement in een sociale sector. De relaties zitten in een sociale branche, wat mij meer ligt dan bijvoorbeeld het mkb.”

24. “Nieuwe uitdaging.”

25. “Ik ben natuurlijk nog niet bekend met hoe de functie precies in zijn werk gaat, maar ik heb een kennis die elke dag met plezier naar haar werk gaat en als ik dat dan hoor wordt ik zelf heel enthousiast. Ik kan niet wachten om aan de opleiding te mogen beginnen. Hoe dit kan bijdragen aan mijn eigen geluk? Het is zo’n mooi en dankbaar beroep. En ik weet dat mij dat heel veel voldoening zal geven en op die manier zal ik altijd met plezier naar mijn werk gaan, omdat ik weet dat het beroep echt bij mij zal passen.”

Beperkingen enquête Woohoo Inc

De enquête van Woohoo Inc werd afgenomen onder ruim 2500 respondenten die zich onder andere via social media, nieuwsbrieven en partners aanmeldden.

Het is geen wetenschappelijk en representatief onderzoek. Zo is bijvoorbeeld 70% van de respondenten vrouw. Het is wel een studie met interessante bevindingen die je tot nadenken kunnen zetten.

Meer weten over het onderzoek, de werkwijze, de beperkingen en werkgeluk? Lees het blog met alle informatie hierover of bekijk op YouTube de uitleg van Woohoo Inc.

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Meer dan 10.000 sollicitanten gingen je voor!

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This