Ben je een starter? Ga je van baan veranderen? Wil je een indicatie van je maandsalaris als je parttime gaat werken? Of wil je gewoon je salaris vergelijken met wat collega’s met dezelfde werkervaring in jouw branche verdienen zodat je weet of je een marktconform salaris hebt? Met de onderstaande links en tips kun je je salaris checken en je salaris berekenen.

Salaris vergelijken met Loonwijzer

Een absolute favoriet: www.loonwijzer.nl. Hier kun je kijken of je salaris hetzelfde is als dat van anderen die wat betreft opleiding en ervaring met jou te vergelijken zijn en ook in dezelfde branche werken. Je kunt er ook zien hoe de salarissen in andere sectoren liggen.

De site biedt je alle varianten op het loonwijzerconcept. Zo is er naast de standaard Loonwijzer, ook de Vrouwenloonwijzer en de Mannenloonwijzer. Daarnaast is er de Zorgloonwijzer, de 45plusloonwijzer, de Eigenbaaswijzer, de Engelstalige Loonwijzer en de Jeugdloonwijzer.

Salaris vergelijken met Wageindicator

De internationale ontwikkelingen op het gebied van salarissen kun je volgen op www.wageindicator.org. De site is een onderdeel van Loonwijzer.nl. Je kunt je salaris vergelijken met de salarissen in zestig verschillende landen.

Salaris berekenen bruto-netto

Krijg je een andere baan? Produceert je salarisadministrateur vreemde getallen? Ben je benieuwd wat je verdient onder een andere CAO of als parttimer? Check het in de bruto-netto check van Raet en Loonwijzer. Ook kun je het bruto maandsalaris uit de salarischeck van loonwijzer.nl invoeren en kijken wat het netto wordt.

Op verzoek van bezoekers van Loonwijzer, heeft Raet deze tool (Proforma Lite) ontwikkeld. Raet is gespecialiseerd in salarisstroken. Loonwijzer is de specialist op loononderzoek. Raet biedt nu ook de mogelijkheid om een bruto-netto salarisberekening via de smartphone te doen. Je kunt hiervoor gebruik maken van de Raet Netto app.

Salaris berekenen en vergelijken met Salariskompas

Wat hoor je te verdienen in jouw functie? Bereken een bruto gemiddeld salaris op basis van je leeftijd, opleidingsniveau, functie en branche. Ga naar het Salariskompas van Intermediair voor een salarisindicatie.

Salaris vergelijken met collega’s en vrienden

Wat verdienen je collega’s en vrienden? Wat is hun uurloon? Welke reiskosten krijgen ze vergoed? Is er een bijdrage voor kinderopvang? Vraag het gewoon aan de mensen om je heen. Doe dit wel op een bescheiden manier zodat je vrienden, collega’s en familie je deze informatie ook willen geven.

Wat is het minimumloon?

Iedere werknemer heeft recht op een minimuminkomen. Voor werknemers vanaf 21 jaar geldt het wettelijk minimumloon. Voor werknemers onder de 21 jaar geldt het minimumjeugdloon. Op de site van de Rijksoverheid vind je hierover meer informatie.

(aangepast augustus 2022)

Pin It on Pinterest

Share This