Nadat ik afgelopen zomer mijn hbo-opleiding succesvol afgerond had, had ik echt zin om te starten in een nieuwe baan. Ik keek uit naar een nieuw ritme, mijn eerste echte salaris, de vrijmibo’s en noem maar op.

Nu ben ik een half jaar en 30 sollicitaties verder, met slechts 1 sollicitatiegesprek en 29 afwijzingen. Het gaat allemaal niet zo soepeltjes als ik gehoopt had.

Misschien dat de oudere garde vroeger kon leren voor een beroep en dat daarna ook meteen kon gaan uitoefenen. Nu ligt het echt anders. Je kunt een hbo- of zelfs universitair diploma hebben maar dat zegt even helemaal niets. De meeste vacatures zijn op dit moment namelijk stages waarvoor je ingeschreven moet staan bij een hogeschool.

Op dit moment val ik dus eigenlijk buiten de boot. Het is niet leuk, maar laten we hopen dat ik in 2014 naar de kant kan zwemmen en op de kade kan klimmen.

Ingezonden in de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ door: Lisa

Met je loopbaanverhaal maak je lezers blij, geïnspireerd of een beetje wijzer. Daar gaat het om!


[de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ is gestopt]

Illustratie: Designed by Freepik

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Meer dan 12.000 sollicitanten gingen je voor!

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This