Vorig jaar december stuurde ik een sollicitatie naar een bedrijf. Ik kreeg dezelfde dag nog een telefoontje en kon op gesprek komen. Dat was natuurlijk super! Na een aantal gesprekken ben ik aangenomen. Begin januari kon ik beginnen en ik was blij dat ik werk had gevonden.

Omdat mijn vriendin mij in december had verlaten voor iemand anders was ik somber in die tijd. Ik dacht dat het door de nieuwe baan wel beter met me zou gaan, maar het pakte anders uit. Ik voelde me steeds rotter!

In januari begon ik met werken maar ik dacht constant aan mijn verbroken relatie. Ik kon het niet loslaten maar liet niets merken op mijn nieuwe werk omdat ik wilde laten zien dat ik kon werken. Ook wilde ik mezelf ervan overtuigen dat mijn ex bij me zou terugkomen als ik de baan had en geld verdiende. Ik begon me steeds verder van iedereen af te sluiten en raakte in een zware depressie waar mijn werk onder leed.

Ik had een proeftijd van een maand en die heb ik volgemaakt. Maar het ging niet meer. Ik was zo depressief dat ik mijn nieuwe baan moest opgeven. Het was een leuke baan met een goed salaris en mogelijkheden om door te groeien.

Ik kwam bij de GGZ terecht en daar heb ik veel aan gehad. Nu gaat het stukken beter met me! Maar als je niet lekker in je vel zit, begin dan niet aan een nieuwe baan. Dat werkt gewoon niet. Ga eerst aan jezelf werken en daarna pas solliciteren. Daar ben ik nu weer mee bezig en ik heb er ook hulp bij. Hopelijk heb ik binnenkort weer een nieuwe en leuke baan!

Ingezonden in de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ door: Robin


Met je loopbaanverhaal maak je lezers blij, geïnspireerd of een beetje wijzer. Daar gaat het om!

[de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ is gestopt]

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Meer dan 12.000 sollicitanten gingen je voor!

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This