Deze bijdrage werd ingezonden in de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ door Laura. De rubriek had als doel om lezers blij, geïnspireerd of een beetje wijzer te maken. De rubriek is inmiddels gestopt.

Samen met mijn collega’s en baas werk ik bij kledingwinkel El Vita op de drukste dag van de week, namelijk de zaterdag.

Eén van mijn collega’s is net als ik een weekendhulp en we hebben het altijd hartstikke gezellig samen. Ze is zestien jaar en vertelt me tijdens het werken veel over haar drukke stapleven, ongewenste rookverslaving en haar eigenzinnige vrienden en vriendinnen. Ze is een spring-in-’t-veld en heeft elke zaterdagavond wel weer wat anders op de planning staan.

Geen wonder dus, dat ze op de derde zaterdag dat we samen werkten tijdens het laatste halfuurtje steeds vrolijker en drukker werd, de volumeknop van de muziek omhoog draaide en een dansje begon te doen. “Om me vast voor te bereiden op wat deze avond brengen gaat”, zoals ze dat zelf zo mooi verwoordde.

Mijn baas vroeg haar om eens wat hippe danspasjes voor te doen en dat liet ze zich geen tweede keer vertellen. Uiteindelijk stonden we met alle drie de collega’s en de baas te swingen in de winkel. Het “discohalfuurtje” is vanaf die dag een vast ritueel op de zaterdagmiddag geworden.

Om 16.30u gaat de volumeknop omhoog en gaan de voetjes van de vloer bij El Vita. Het geeft ons een enorme kick na een dag hard werken en de klanten vinden het natuurlijk ook hartstikke gezellig. Ze laten zich zelfs wel eens verleiden om ook een pasje mee te doen.

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This