Heb je je studie aan een universiteit of een hbo-instelling voltooid? Ben je gepromoveerd? Dan mag je een titel voeren. Hoe dat precies zit en hoe de schrijfwijze van de titulatuur is, verduidelijkt de Rijksoverheid in een schema.

Handig wanneer je wilt gaan solliciteren en je in je sollicitatiebrief en curriculum vitae geen fouten met titels wilt maken. Het schema biedt je bijvoorbeeld informatie over de afkortingen en interpunctie en maakt duidelijk wanneer je je titel voor of achter je naam schrijft.

Oudere titels

De oudere titels schrijf je voor een naam, bijvoorbeeld prof. dr. ir. M.G. de Groot. Na elke titel volgt een punt en vervolgens een spatie.

Nieuwe titels

De titels sinds de invoering van het bachelor-masterstelsel staan na een komma achter de naam, bijvoorbeeld R.M. Jansen, BSc. De punt achter de titel ontbreekt.

De komma tussen de naam en de titel mag je hier overigens ook achterwege laten.

Titels in je sollicitatiebrief, curriculum vitae en LinkedIn-profiel

Vermeld in je sollicitatiebrief, curriculum vitae en LinkedIn-profiel je titel op de juiste manier.


Kijk ook of de interviewer 1 of meerdere titels heeft. Wanneer deze in de vacaturetekst staan, neem ze dan over en plaats ze in je sollicitatiebrief bij de adressering.

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Al meer dan 9000 downloads (februari 2018)

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.

You have Successfully Subscribed!

Gratis e-book

Ontvang direct het GRATIS E-BOOK De magische combinatie van je LINKEDIN-PROFIEL, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar kunnen versterken.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This