De sollicitatietips van solliciteerbeter.nl helpen je op weg naar je nieuwe baan. En bieden je ideeën en inspiratie bij je sollicitaties. Je vindt hier sollicitatietips voor:

  • het vinden van een baan;
  • het opstellen van een curriculum vitae;
  • het schrijven van een sollicitatiebrief;
  • het schrijven van een open sollicitatiebrief;
  • het voeren van een sollicitatiegesprek;
  • je salarisonderhandeling, -berekening en -vergelijking;
  • het solliciteren en profileren met LinkedIn;
  • algemene sollicitatietips.

Sollicitatietips baan vinden

Bij het zoeken en vinden van een baan kun je gebruik maken van verschillende strategieën. Maak bijvoorbeeld gebruik van sociale netwerken zoals LinkedIn. Of meld je aan bij een vacaturebank. Je kunt er vacatures zoeken en je cv achterlaten. We hebben een groot aantal vacaturebanken voor je op een rij gezet. In de landelijke en regionale kranten staan met name op zaterdag honderden vacatures. Ook deze kranten hebben we voor je verzameld.

Sollicitatietips opstellen curriculum vitae (cv)

Hoe stel je een curriculum vitae (cv) op? Je vindt het hier stap voor stap beschreven. Je krijgt tips over de lay-out  en de indeling van je cv. Daarnaast krijg je tips voor het omgaan met een gat in je cv. En voor het opstellen van een Engels cv.

Sollicitatietips sollicitatiebrief schrijven

Hoe schrijf je een succesvolle Nederlandse sollicitatiebrief? Of Engelse sollicitatiebrief? Wat is een goede opbouw? Of een aantrekkelijke opmaak? Hoe schrijf je een motivatie in je sollicitatiebrief? We geven je tips die je kunt gebruiken bij het schrijven van je sollicitatiebrief. Zoals tips en voorbeelden voor het bedenken van creatieve en staandaard openingszinnen en slotzinnen. En zetten de voordelen die het gebruik van een goede voorbeeld-sollicitatiebrief oplevert op een rij. Bij solliciteerbeter.nl kun je inmiddels kiezen uit tientallen kant-en-klare sollicitatiebrieven voor een grote variatie aan functies.

Sollicitatietips open sollicitatiebrief schrijven

Ntuurlijk vind je hier ook aandacht voor de open sollicitatiebrief. Deze is weer net even anders dan een gerichte sollicitatiebrief.

Sollicitatietips sollicitatiegesprek

Het doel van je sollicitatiebrief en curriculum vitae (cv) is om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Heb je je doel bereikt? Bereid je dan goed voor. Lees de tips voor het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek. Bekijk de veelgestelde sollicitatievragen. En bedenk welke vragen jij zelf aan de interviewer wilt stellen.


Sollicitatietips salaris

Natuurlijk geven we je ook tips voor je salaris. Waar kun je bijvoorbeeld je bruto of netto salaris bereken? Daarnaast kun je ook je salaris online vergelijken met collega’s in dezelfde functie. En ga je over je salaris onderhandelen? Je vindt hier tips waarmee je effectiever kunt onderhandelen. Kijk ook een bij de tips over je pensioen- en AOW-overzicht.

Sollicitatietips LinkedIn

Het jij al een LinkedIn account? Maar haal je er nog niet genoeg uit? Of heb je nog helemaal geen LinkedIn-profiel en wil je ermee starten? Bekijk dan eens de tips waarin stap voor stap duidelijk wordt wat LinkedIn eigenlijk is. En hoe je je LinkedIn-profiel effectief kunt gebruiken bij het solliciteren en netwerken. Wedden dat jij straks een profiel hebt waarmee je je met flair presenteert!

Algemene sollicitatietips

Een goede sollicitatiebrief, een duidelijk curriculum vitae en een wervend LinkedIn-profiel zijn onmisbaar bij je sollicitaties. Ze zijn immers je visitekaartje. Maar er zijn meer zaken die meespelen. Bijvoorbeeld je intuïtie. Of de snelheid waarmee je op een vacature reageert. Onder het kopje algemene sollicitatietips vind je tips waarmee je slimmer kunt solliciteren.

Illustratie: Designed by Freepik

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Meer dan 9300 sollicitanten (april 2018) gingen je voor!

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This