Ben je wel eens afgewezen voor een baan door een foto, bericht of commentaar op je Facobook-pagina, Twitter-account of andere sociale netwerksite? Deze vraag stelde het onderzoeksbureau On Device Research aan 6000 jongeren tussen de 16 en 34 jaar uit 6 verschillende landen.

10% van de respondenten zegt dat ze denken dat ze inderdaad wel eens afgewezen zijn door hun gebruik van sociale media. En toch maakt ongeveer tweederde van de ondervraagden zich geen zorgen of het gebruik van sociale media hun kansen op de arbeidsmarkt in de toekomst verkleint.

Op sociale media goed voor de dag komen bij vrienden

Deze groep jongeren zal ook eerder hun profiel aanpassen om bij vrienden goed voor de dag te komen dan ervoor te zorgen dat hun profiel er goed uitziet voor een toekomstige werkgever.

Het onderzoek is uitgevoerd onder jongeren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Nigeria, India, Braziliƫ en China.

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Al meer dan 8700 downloads (december 2017)

Download het e-book


Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.

You have Successfully Subscribed!

Gratis e-book

Ontvang direct het GRATIS E-BOOK De magische combinatie van je LINKEDIN-PROFIEL, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar kunnen versterken.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This