“Vind ik het prettig om hier de komende jaren te werken?” Stel jezelf deze vraag tijdens de hele sollicitatieprocedure en gebruik daarbij je intuïtie. Het antwoord hangt niet alleen af van een goed sollicitatiegesprek.

Kijk ook naar de manier waarop de telefoon wordt beantwoord, hoe mensen met elkaar omgaan, het gebouw, de afdeling, de receptie, de omgeving, de reistijd… Observeer goed.

Je intuïtie vooraf

Voordat je op een vacature reageert, kun je ook kijken naar de vacaturetekst, de Facebookpagina, de LinkedIn-pagina of  website van het bedrijf of de organisatie. Past de tone of voice ervan bij jou? Wat vind je van de producten of diensten? Zou je ze zelf ook gebruiken?

Je gevoel en je verstand

Laat al je indrukken meespelen in je beslissing om wel of niet te solliciteren en een baan aan te nemen. Luister naar je gevoel en naar je verstand.

Illustratie: Designed by Freepik

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Al meer dan 8700 downloads (december 2017)


Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.

You have Successfully Subscribed!

Gratis e-book

Ontvang direct het GRATIS E-BOOK De magische combinatie van je LINKEDIN-PROFIEL, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar kunnen versterken.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This