De laatste werkloosheidscijfers? Niet best. Op dit moment zoeken zo’n 650.000 Nederlanders een baan omdat ze werkloos zijn. Dat is zo’n 8,2% van de beroepsbevolking. Het UWV voorspelt in 2014 zelfs 739.000 werklozen.

Misschien ben jij wel één van die werkzoekenden. Een beetje positief nieuws kun je dan wel gebruiken. En misschien helpen de ervaringen van anderen je wel. Daarom heb ik een aantal blogs van werkzoekenden voor je op een rij gezet.

Deze bloggers zijn soms kritisch en soms optimistisch. Maar kijk zelf maar eens. Misschien herken je je in hun verhalen. En helpen ze je een stap verder in je banenzoektocht.

Nieuw blog van FNV Professionals

Harry is sinds begin dit jaar werkloos en heeft deze maand zijn eerste blogbericht geschreven voor FNV Professionals. Maar liefst drie medewerkers van het UWV bogen zich over zijn toestemmingsverzoek om te mogen bloggen.

Sollicitatieblog van Ines

Zelf heb ik met veel plezier de blogs van de Vlaamse Ines gelezen. Ze heeft in 2012 haar Master in de Communicatiewetenschappen gehaald. Ervaring is haar meest gehate woord van het moment en ze vindt dat ervaring niet in jaren uit te drukken is. Elke maandag is voor Ines VDAB-dag.

Banenblog NOS op 3

Wist je trouwens dat we niet alleen een Dichter des Vaderlands hebben, maar ook een Werkloze des Vaderlands? Ze heet Daphne Hendriks, is 35 jaar en op zoek naar een baan op het gebied van marketing en communicatie. Daphne blogt op het banenblog van NOS op 3.


Sandra de Vries, onze vorige Werkloze des Vaderlands, heeft na 11 maanden werkloosheid een nieuwe baan gevonden en haar titel ingeleverd (gefeliciteerd Sandra!). Ze blijft overigens bloggen op het banenblog van NOS op 3.

Ken jij nog andere bloggers? Laat het me in een reactie weten.

Illustratie: Designed by Freepik

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Meer dan 10.000 sollicitanten gingen je voor!

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This