Hoe solliciteren Nederlanders? Op basis van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek onder 5000 respondenten concludeert adviesbureau Intelligence Group dat zij dat het liefst op een traditionele manier doen.

Voorkeur voor gerichte en open sollicitatie

Zo blijkt dat 45% van de Nederlanders er de voorkeur aan geeft om te solliciteren met een gerichte sollicitatie. Een gerichte sollicitatie is een sollicitatie naar een functie waarvan je weet dat die vacant is. Je hebt bijvoorbeeld de vacature op een website gezien. Aan een open sollicitatie geeft 44% de voorkeur.

Sociale media minder populair bij solliciteren

En sociale media? Slechts 8% van de Nederlanders gebruikt ze om in beeld te komen bij bedrijven. Niet zo populair dus. En verrassend: ook bij de 20 tot 29-jarigen zet slechts 10% social media in om te solliciteren. Een recruiter wordt door 10% benaderd en 7% (met name 15 tot 24-jarigen) schrijft zich in voor talentpools.

Netwerken populair bij hoger opgeleiden en zzp’ers

Verder is het eigen netwerk populair om bij werkgevers in beeld te komen. Meer dan 27% zet het in. Met name hoger opgeleiden en zzp’ers (44%) maken hier gebruik van.

Hulp bij je sollicitaties

Zoek jij hulp bij het solliciteren? Op deze site vind je alle informatie die je nodig hebt om met je sollicitatiebrief en curriculum vitae in het oog te springen van de werkgever. Inclusief 35  kant-en-klare opvallend goede sollicitatiebrieven die je direct kunt downloaden. En waarmee je meteen kunt solliciteren.

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This