Pesten, discriminatie, seksuele intimidatie, geweld op de werkvloer, hoge werkdruk… Ze zorgen ervoor dat werknemers werkstress ervaren. Maar ook privésituaties kunnen voor stress zorgen. Denk aan de zorg die een werknemer kan hebben voor een ziek gezinslid of de nasleep van een sterfgeval.

Vierjarige aanpak van beroepsziekte nummer 1

Eenderde van het ziekteverzuim onder werknemers is het gevolg van stress. Daarom gaat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) deze beroepsziekte de komende vier jaar samen met werkgevers en werknemers verder bespreekbaar maken en aanpakken.

Ook de Inspectie SZW gaat de komende jaren extra controleren op gezonde werktijden, werkdruk en agressie op de werkvloer, zo schreef de minister gisteren in een brief aan de Tweede Kamer.

Start campagne ‘Check je werkstress’

Minister Asscher heeft gisteren het startsein gegeven voor een plan om werkgerelateerde stress aan te pakken.

Ook de campagne ‘Check je werkstress’ werd gelanceerd. Hiermee worden werkgevers en werknemers gewezen op de risico’s van teveel werkstress. De campagne moet er ook voor zorgen dat het taboe op het onderwerp doorbroken wordt en dat het een bespreekbaar onderwerp wordt op de werkvloer.

In de campagne staan de ervaringen van bekende en minder bekende Nederlanders centraal. Hugo Borst en Leontien van Moorsel vertellen bijvoorbeeld over hun ervaringen met werkstress. In november wil minister Asscher een landelijke Week van de werkdruk organiseren.


Hoe zit het met jouw werkstress?

Wil je zelf weten hoe het met je werkstress gesteld is? Doe dan de test die je vindt op de op de Facebookpagina Check je werkstress.

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Meer dan 10.000 sollicitanten gingen je voor!

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This