Een advocaat waar ik eerder een jaar voor heb gewerkt, benaderde mij per e-mail met de vraag of ik interesse en tijd had om tijdelijk in te springen voor zijn secretaresse die een operatie moest ondergaan.

Ik was al even werkloos, en die interesse had ik zeker. Er werd een afspraak ingepland via zijn secretaresse. Op de bewuste dag reisde ik er naartoe en ik bleef er de hele dag omdat er naderhand niet veel inwerktijd meer over zou zijn.

Het gesprek met de werkgever was kort en bondig. Wel vond ik het vreemd en niet prettig dat hij het had over “stageovereenkomst” en “kijken naar mogelijkheden buiten de administratie om”. Hij gaf duidelijk aan dat hij mij niet kon bieden wat mijn vorige werkgever bood.

Die salariëring was dus een beetje een heikel punt. Maar goed, hij zou navraag doen bij een goede bekende die eigenaar was van een uitzendbureau en ik zou nog bericht krijgen.

Uiteindelijk heb ik zelf initiatieven moeten nemen om duidelijkheid te krijgen. De advocaat had geen navraag meer gedaan en besloten om wat werk over te dragen aan de secretaresse van een advocaat die in hetzelfde gebouw werkzaam was. En de rest deed hij zelf.

De uren die ik daar heb doorgebracht waren dus nutteloos. De reiskosten heb ik uiteindelijk na lange tijd wel vergoed gekregen, maar daar heb ik wel moeite voor moeten doen. Ik stond wel perplex. Dit was immers de man waar ik eerder met veel inzet gewerkt had. Het woord “sorry” of iets van gelijke strekking is niet eens gevallen. Jammer.


Ingezonden in de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ door: Anita

Stuur ook je bijzondere en waargebeurde anekdote, ervaring of observatie in. Met je loopbaanverhaal maak je lezers blij, geïnspireerd of een beetje wijzer. Daar gaat het om!

Illustratie: Designed by Freepik

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Al meer dan 8700 downloads (december 2017)

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.

You have Successfully Subscribed!

Gratis e-book

Ontvang direct het GRATIS E-BOOK De magische combinatie van je LINKEDIN-PROFIEL, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar kunnen versterken.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This