Nadat ik afgelopen zomer mijn hbo-opleiding succesvol afgerond had, had ik echt zin om te starten in een nieuwe baan. Ik keek uit naar een nieuw ritme, mijn eerste echte salaris, de vrijmibo’s en noem maar op.

Nu ben ik een half jaar en 30 sollicitaties verder, met slechts 1 sollicitatiegesprek en 29 afwijzingen. Het gaat allemaal niet zo soepeltjes als ik gehoopt had.

Misschien dat de oudere garde vroeger kon leren voor een beroep en dat daarna ook meteen kon gaan uitoefenen. Nu ligt het echt anders. Je kunt een hbo- of zelfs universitair diploma hebben maar dat zegt even helemaal niets. De meeste vacatures zijn op dit moment namelijk stages waarvoor je ingeschreven moet staan bij een hogeschool.

Op dit moment val ik dus eigenlijk buiten de boot. Het is niet leuk, maar laten we hopen dat ik in 2014 naar de kant kan zwemmen en op de kade kan klimmen.

Ingezonden in de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ door: Lisa

Stuur ook je bijzondere en waargebeurde anekdote, ervaring of observatie in. Met je loopbaanverhaal maak je lezers blij, geïnspireerd of een beetje wijzer. Daar gaat het om!


Illustratie: Designed by Freepik

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Al meer dan 9000 downloads (februari 2018)

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.

You have Successfully Subscribed!

Gratis e-book

Ontvang direct het GRATIS E-BOOK De magische combinatie van je LINKEDIN-PROFIEL, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar kunnen versterken.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This