Toen ik als één van de 200 kandidaten bij het selectiebureau op gesprek kwam, kreeg ik de schrik van mijn carrière.Mijn (niet perfecte) cv was niet belangrijk, zo heette het vooraf per mail en telefoon. Het persoonlijke gesprek was véél belangrijker, en ik kreeg een aantal moeilijke opdrachten ter voorbereiding om mij tijdens dit gesprek te presenteren.

Wat schetste mijn verbazing toen het gesprek aanbrak en ik ALLEEN MAAR aanvallende vragen kreeg over ALLEEN MAAR mijn cv. Waarom ik er gaten in had? Waarom ik ‘verkeerde keuzes’ gemaakt had? Ga zo maar door.

Natuurlijk ben ik niet verder gekomen, want bezuinigingsmaatregelen en de crisis werden ter verklaring onvoldoende geacht. Gelukkig realiseerde ik mij later dat een perfect cv eigenlijk misschien wel alleen door zeer voorzichtige, terughoudende of soms oneerlijke werknemers kan worden opgebouwd, en zo kwam ik langzaam over mijn schrik heen…

Vol overgave blijf ik daarom mijn levensechte verhaal vertellen in de hoop ooit wél gehoord te worden door een realistische recruiter.

Ingezonden in de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ door: Guido

Stuur ook je bijzondere en waargebeurde anekdote, ervaring of observatie in. Met je loopbaanverhaal maak je lezers blij, geïnspireerd of een beetje wijzer. Daar gaat het om!


Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Al meer dan 8700 downloads (december 2017)

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.

You have Successfully Subscribed!

Gratis e-book

Ontvang direct het GRATIS E-BOOK De magische combinatie van je LINKEDIN-PROFIEL, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar kunnen versterken.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This