Ik ben opgegroeid in een hardwerkend gezin. Mijn beide ouders werken in de kas. Zij doen niet het luxe werk, maar het werk waarvoor 300.000 Oost-Europeanen naar Nederland zijn gekomen.

Op vakantie gaan ze niet, uit eten gaan is ook ‘zonde van het geld’. Bij mij is dan ook met de paplepel ingegoten dat verwacht wordt dat je hard werkt en voorzichtig met je geld omgaat. Vanaf mijn twaalfde heb ik dit gedachtegoed nagestreefd, maar in oktober zijn de stoppen doorgeslagen: ik ben 20 en zit nu thuis met een burn-out.

Al ruim drie maanden slaap ik 12 uur per nacht en nog steeds ben ik onwijs moe. Achteraf gezien weet ik best dat het niet slim was om twee studies en vier bijbanen te hebben. Maar de verwachtingen waren hoog en ik wilde daaraan voldoen, en eigenlijk nog verder gaan.

Nu is het tijd om aan mezelf te denken: wat vind ik echt leuk, waar wil ik mijn tijd aan besteden? Een lastige maar essentiële vraag voor mijn loopbaan.

Ingezonden in de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ door: Bas

Met je loopbaanverhaal maak je lezers blij, geïnspireerd of een beetje wijzer. Daar gaat het om!


[de rubriek ‘ik en mijn loopbaan’ is gestopt]

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Meer dan 12.000 sollicitanten gingen je voor!

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This