Soms zijn er van die periodes dat je gewoon minder te besteden hebt. Je bent bijvoorbeeld werkloos geworden. Of hebt als zelfstandige minder opdrachten. Tijd om de broekriem aan te halen en flink te besparen op je huishoudbudget. Je vindt hier bespaartips en links naar websites die je geld opleveren en helpen bezuinigen.

Genoeg te besparen

Een echte aanrader is de website www.genoeg.nl. Met slimme bespaartips voor bijvoorbeeld je huis, tuin en keuken.

Besparen en consuminderen

Van bespaartips op kranten en tijdschriften tot bespaartips op energie en water. Inclusief de belangrijkste truc: een handige geldplanner waarmee je je begroting goed kunt bijhouden. Want wat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven. Je vindt het op www.vrekkenkrant.nl.

Op je vakantie-uitgaven besparen met huizenruil

Ook wanneer je salaris gekrompen is en je een kleiner budget hebt, kun je op vakantie gaan. Of een weekendje weg plannen. Boek dan eens geen duur hotel. Huizenruil is een prima en goedkoop alternatief. Kijk bij www.huizenruil.com of bij www.homeforexchange.com.

Besparen op je verwarmingskosten

Warmte blijft hangen. Zet daarom een uur voor je gaat slapen de verwarming al in een lage stand. Je kunt ook isolatiefolie achter je radiator plakken om het rendement van je verwarming te vergroten en daarmee geld te besparen.

Biologisch eten met een klein budget

Ook wanneer je niet veel geld op je rekening hebt, kun je biologisch eten. Kijk voor tips op op www. biobudget.nl.


Goedkoop en lekker koken met oude producten

Je kent dat wel. Je loopt Albert Heijn binnen en ziet stickers met 35% korting. Vaak zijn het producten die over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Maar ze zijn eigenlijk nog prima. Kopen dus.

Geef je eigen tijd cadeau

Cadeaus kunnen duur zijn. Maar jouw eigen tijd is ook waardevol. En een leuk cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een avondje oppassen op de kinderen van een goede vriendin. Meer voorbeelden vind je op www.viapauline.nl.

Besparen door inzicht in geldzaken

Wanneer je inzicht hebt in je geldzaken, weet je beter waar je nog kunt besparen. Download daarom een kasboekje. Je vindt de kasboekjes bij www.wijzeringeldzaken.nl.

Besparen door zelf te repareren

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Bespaar jezelf een nieuwe aankoop en repareer. Kijk eens bij www.repaircafe.nl.

Besparen met een moestuin

Je moet natuurlijk wel een tuin hebben. Maar dan kun je ook de lekkerste groenten zelf verbouwen. Je bespaart geld en krijgt ook nog eens smaakvolle producten. Wist je trouwens dat koffiedik prima compost is? Je moet het wel goed mengen met de tuinaarde.

Gratis e-book: Magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief

Meer dan 10.000 sollicitanten gingen je voor!

Download het e-book

Wil je weten hoe je de aandacht trekt van elke werkgever?

Download nu het gratis e-book: De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. En ontdek hoe ze elkaar versterken.


Je bent dan ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief kun je je uitschrijven met een afmeldlink.


Je hebt je met succes aangemeld voor het e-book!

Pin It on Pinterest

Share This